Overlevelsesudstyr til hårde tider

Det er hårde tider, og som forretningsdrivende er det vanskeligt ikke at lade frygten tage magten. Men selv i disse dystre dage er der er nogle strategier, som kan hjælpe med at bevare optimismen og overleve den økonomiske recession. 

swiss_knife_-_webProduktlinjer konsolideres, medarbejdere fyres og budgetter skæres. På trods heraf må softwareudviklingsvirksomheder gå fremad for at overleve. De smarte virksomheder arbejder stræber ikke bare efter at overleve, men ligefrem efter at blomstre op, mens konkurrenterne bløder.

Outsourcing kan være en vigtig del af en effektiv strategi til nedskæring af omkostninger. Du kan med fordel overveje de følgende punkter:

Udvis rettidig omhu
Outsourcing af softwareudvikling kan spare dig for 30-50 % i forhold til danske omkostninger. Desuden forbedres din likviditet fordi du undgår at binde penge i anlægsinvesteringer som f.eks. kontor, IT-udstyr m.m. I en outsourcingkontrakt vil disse udgifter være løbende driftsomkostninger.

Opdyrk relationer, processer og partnerskaber
Det er krævende at opbygge relationer og processer med en partner. Hvis man tilmed forsøger at gøre det under stress, er det endnu vanskeligere og mere tilbøjeligt til at mislykkes. Drag fordel af de træge økonomiske forhold til at undersøge og dyrke nye relationer med leverandører og partnere på mindre projekter. Så er børnesygdommene kureret før du kaster dig ud i større og mere komplekse projekter.

Undgå budgetoverskridelser med projekter til fast pris
I vanskelige økonomiske tider er det vigtigt at forvalte budgetterne, uanset størrelsen. En af de fordelene ved outsourcing er at du kan få et specifikt projekt til en fast pris.

Fokusér på dine kernekompetencer
Succesrige virksomheder har fokus på deres kernekompetencer. Hvad er det som netop din virksomhed gør bedre end andre? Kan det hjælpe din organisation med at holde fokus og frigøre dine medarbejdere til at arbejde med kernekompetencerne hvis f.eks. produktvedligeholdelse, fejlrettelse eller software tests outsources?

Investér i teknologi
Benyt lejligheden til at investere i nye teknologier og lær at bruge dem. Så du vil være i en bedre, mere avanceret position når økonomien vender, og kunderne igen begynder at kigge på hvad du har på hylderne

Leave a Comment