Outsourcing er ikke for alle!

outsourcing er ikke for alle!

Mange af verdens dygtigste software firmaer arbejder i dag med fjerne, distribuerede udviklingsmiljøer. Nøglen til at arbejde med et offshore team er at finde en partner som ikke kun er teknisk kompetent, men som også kan tilføje værdi. En “body shop” med udviklere som hakker løs på dine krav specifikationer er værdiløs. Du sparer måske lidt kroner, men det gavner ikke din udvikling.

Outsourcing er ikke for alle – men outsourcing fungerer godt hvis du finder et kvikt team og selv er villig til at investere tid og energi i at opbygge relationer og processer med dit offshore team.

Firmaer, der fokuserer på omkostningsbesparelser på kort sigt, kaster sig ofte ud i outsourcing projekter – uden nødvendig planlægning, rettidig omhu og overvejelser om hvordan outsourcing vil påvirke udviklingsorganisationen. Det får dem ikke bare til at overse de virkelige muligheder, men leder også ofte til at projektet fejler. Men hvis et firma ved hvad de skal kigge efter, kan man også udgå de fejltagelser som andre tidligere har begået:

1) Høj værdi – ikke lav omkostning:
Når du sender arbejder offshore, sparer du en hel del penge. Med det i tankerne, når du kigger efter et offshore team – så lad være med at gå efter den billigste udbyder. Når du nu alligevel sparer penge, så kan du ligeså godt vælge den partner, som giver dig den højeste værdi. Vurder dem ikke bare på deres tekniske færdigheder, men også på hvordan de kan arbejde sammen med dig. Hvis du har solide kravspecifikationer og bare har brug for nogle udviklere til at føre dem ud i livet er en billig “software sweatshop” fin. Men har du mere komplekse projekter i specifikke brancher, er det sandsynligt du har mere brug for en partner end en leverandør. Der kan tilføje værdi til dit projekt og stille spørgsmål og udfordre dine formodninger.

2) Kommunikation:
Om det er et ægteskab, et fodbold hold eller et team af software udviklere så er regelmæssig og struktureret kommunikation den eneste vej til at undgå hjerteskærende misforståelser. Vær sikker på du har en engageret projekt leder i dit team og hos offshore partneren (og gerne med erfaring fra tidligere offshore projekter).

3) Undgå “Yes Men”:
Du vil finde teknisk dygtige folk over hele verden, det er straks vanskelligere at finde pålidelige folk. At kunne sige “nej” er et tegn på modenhed. Og det er vanskelligt at finde en udbyder, som vil sige tingene som de er til dig. Vi har alle hørt skræk historier om offshore firmaer som lover og lover, men skuffer i leveringen. Du har brug for at finde en partner, som er ærlig over for dig fra dag 1 – selvom det måske betyder de taber din forretning. Du kan stole på et firma som giver dig realistiske forventninger – selvom det måske ikke lige er det svar du ønskede at høre.

4) Tænk langsigtet:
Den virkelige værdi i outsourcing ligger i at pleje et team som kan arbejde sammen med dig længerevarende. Det tager tid at få de rette ressourcer på projektet, etablere kommunikation og processer samt overføre viden mellem dig og dit offshore team. Men over tid vil dit offshore team blive en naturlig forlængelse af dit lokale team.

1 Comment

  1. Internationale og danske undersøgelser konkluderer entydigt, at omkr. 30% af alle virksomheder, som outsourcer, ikke kommer i mål mht. resultatet.

    Det interessante er, at den helt dominerende fejlårsag er et dårligt hjemmearbejde og ikke destinationens udfordringer!

Leave a Comment