Hvor skal jeg parkere min kone? – og andre gode råd om offshoring

offshoring indien experiences and ideasOffshoring twitter q&a med @RabjergTonny ..! Tonny har opbygget stort offshore center i Indien med +800 folk.

Tonny skriver om sine oplevelser og erfaringer på http://tonnyrabjerg.wordpress.com og deler på denne twitter Q&A ud af sine erfaringer

#1 Du giver her fem råd til sourcing succes Hvilket er det vigtigste punkt og hvorfor?

While securing the acceptance of your home organisation is a key element to success, there is no doubt that my number 1 advise is to clearly define what you want to achieve and not least how to plan to achieve this, including the impact on your organisation, far too many fail in the setup due to lack of vision and plans, so PDCA; Plan, Do, Check, Act.

#2 Du har boet 3 år i Indien. Hvad skal man være opmærksom på, når man sourcer til Indien?

Først og fremmest skal man huske at det er Indien, og IKKE Danmark… når man er i Rom så gør som Romere, og når man er i Indien, så accepter at det ikke er Danmark men udnyt det bedste fra Indien… Der er mange muligheder, og man siger “alt er muligt i Indien” hvilket er rigtigt, ikke altid det resultat man forventer men alt kan løses.

#3 Hvordan får ledelsen bedst buy-in fra organisationen til sourcing strategien ? Hvordan får man sine kollegaer med?

Det vigtigste her er at spille med åbne kort, fortæl hvorfor I gør det, hvad er målet og planerne og fortæl om konsekvenser. Mange vil frygte at de mister deres job, men sjældent vil det være alle så det er bedre at man ved det er 20%, end at frygte det er 80%. Involver alle i hvordan det kan gøres, og huske ofte er det manden på gulvet det skal arbejde sammen med dem i Indien, og derfor også dem der bestemmer om det skal blive en succes.

#4 Hvilken fejl i opbygningen af sourcing har du gjort og lært mest af?

Da jeg kom til Indien var der mange der sagde at man ikke kunne motivere en Inder, FEJL. Da jeg delegerede ansvar fik jeg beskeden at man ikke kunne stole på dem, FEJL… Så jeg tror den største fejl, jeg har set i Indien er den, hvor vi som danskere tror at vi ved alt og har svaret på alt. Der er mange af de firmaer vi arbejder sammen med der har 150.000 medarbejdere, så helt galt gør de det vel ikke. Hvis man vil det kan man det.

En anden ting… husk familien, eller som en af mine gode kollegaer sagde på et af vore netværksmøder, “Hvor skal jeg parkere min kone?” glem ikke det er hele familien der flytter, glem ikke at en dag skal i hjem igen, så det er store omvæltninger for alle, noget man ofte glemmer når man tager ud, og få er godt forberedt på når man kommer hjem.

Og som jeg altid siger HELD OG LYKKE, det er super spændende og der er mange muligheder. For yderligere ideer etc, check http://www.tonnyrabjerg.wordpress.com 
Og skal måske lige sige at både min kone og jeg synes det har været 3 spændende år, med mange gode oplevelser.

Leave a Comment