Det troede du garanteret ikke kunne outsources!

Det overrasker ingen at softwareudvikling og bogholderiet kan outsources til Indien. Og globalisering af outsourcing services bliver mere omfattende og kompleks dag for dag.

Men istedet for en fysisk lokation – er en kvindes livmoder det centrale i denne form for outsourcing! Den israelske filminstruktør Zippi Brand Frank, har lavet en dokumentarfilm, Google Baby, om hvordan indiske læger beskæfter hundredevis af kvinder, og udlejer dem som rugemødre.

google baby

Filmen fortæller om Doron, en israelsk entrepreneur med en high-tech baggrund, der introducerer en ny service: Graviditets produktion. Han tilbyder kunden en kost effektiv løsning hvor rugemor elementet bliver outsourcet til indien til en langt lavere omkostning.

Kunden udvælger selv det generiske materiale fra deres computer – sperm og æg bliver købt online. Udfra dette bliver flere fostre produceret, nedfrosset og afsendt med luftpost til Indien. Her bliver de implanteret i livmoderen på lokale rugemødre. Efter ni måneders graviditet møder kunderne op og henter deres baby!

surrogate cc swanksalot

Dette sker til en langt lavere omkostning end i vesten, og uden de samme reguleringer og etiske bekymringer. Det er lidt fascinerende at tænke på, man på denne måde kan sammensætte den baby man ønsker, og så implantere den i en andens krop. Og en ny industri er undervejs hvor rugemoderen er blevet handelsvaren.

Set i det lys virker outsourcing af softwareudvikling som værende lidt nemmere at gå til – og giver ikke de samme moralske skrupler…!

Leave a Comment