3 spørgsmål til din kommende outsourcing leverandør

Er du på udkig efter en software outsourcing leverandør, er her 3 spørgsmål til at hjælpe dig med at vælge den rigtige:

3 spørgsmål til outsourcing leverandører

1. Adgang til de bedste medarbejdere:
Der er en grund til at det Agile Manifests første værdi hedder: Individer og interaktioner over processer og værktøjer. Hvis du ikke har de dygtigste folk på dit team, får du ikke kvalitets software udviklet med høj produktivitet, uanset hvilke metoder eller værktøjer du bruger.

Derfor er du nødt til at stille spørgsmål om hvordan leverandøren finder, rekrutterer, uddanner og fastholder de bedste udviklere i deres område. Har de relationer til universitetet? Har de en særlig uddannelsesenhed? Hvilke fordele tilbyder de deres ansatte? Hvordan kan de sammenlignes med andre konkurrerende lokale virksomheder?

2. Har leverandøren erfaring med virksomheder, der ligner din?
Kig efter leverandører som arbejder med virksomheder som din. Hvis du er en dansk virksomhed, som sælger software til den finansielle branche – skal du have en leverandør, som arbejder med danske softwareudviklings virksomheder med B2B fokus, og ideelt set også har erfaring med finansiel software.

Du ønsker ikke en leverandør, som kun har én anden dansk kunde og primært fokuserer på B2C software eller interne IT-applikationer. Hvis du er i ekspansionsfasen eller en start-up, vil du ikke have en leverandør, der kun har kunder som Danske Bank eller Vestas.

3. Medarbejderomsætning:
Spørg altid ”Hvor mange procent af medarbejderne mistede du sidste år? Og året før det? Hvor mange af de nøglepersoner, der startede for 5 år siden er der stadig idag?” Det er nøglen til succes.

Den sidste ting du ønsker at beskæftige dig med, er et team under konstant udskiftning. Udskiftninger i teamet betyder lav produktivitet, muligvis fejl og du skal konstant oplære nye folk.

Hvilke ting ligger du vægt på, når du vælger en outsourcing leverandør?

Leave a Comment